Информационната кампания  “Не си затваряй очите за тях е посветена

...
Информационната кампания  “Не си затваряй очите за тях е посветена
Коментари Харесай

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост стартира кампанията “Не си затвяряй очите за тях”

Информационната кампания  “Не си затваряй очите за тях ” е отдадена на Световния месец за битка с рака на гърдата и има за цел да насочи публичното внимание към ранната диагностика и вярното лекуване на рака на гърдата. Основен акцент в акцията тази година е тематиката за навременните профилактични прегледи и тяхното значение за сполучливото лекуване.

“Винаги споделям на моите пациентки, че има два типа прегледи на гърди: Първият е профилактичен и се прави, когато дамата няма признаци и недоволства. Целта е разкриване на рак на гърдата, когато към момента е прекомерно дребен, с цел да бъде усетен от дамата или лекаря при физикалното проучване. Диагностичният се прави на пациенти с недоволства в гърдите. Първият би трябвало да е самодейност на всяка една жена, постоянно, да не го не помни или отсрочва. ”, разяснява доцент Веселка Стойнова, завеждащ Клиниката по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Съвременният метод на живот дава своето отражение и се следи спад във възрастта при пациентки с рак на гърдата. Научните онкологични сдружения предлагат дамите над 40 години да стартират прегледи с мамограф един път на всеки две години . Жените с фамилна обремененост и тези към този момент лекувани от рак на гърда са с нараснал риск. В този случай би трябвало да посещават своя доктор един път годишно. В последните години се следи рак на млечната жлеза и в по-ранна възраст, което постанова и по-младите дами, тези под 40г., също да вървят на профилактични прегледи с ехограф, най-малко един път в годината. 

“Едно време казвахме, че когато се усети бучка или болежка в гърдата е време да се потърси доктор. Това е по този начин, само че в случай че чакаме за бучка, тогава ракът може към този момент да е напреднал. Съвременните образни способи цифрова мамография и ехография разрешават рака да се отрие преди да се напипва, в ранен етап. Пациентките би трябвало да са проактирвни и да не чакат да усетят симптоматика, а да се преглеждат постоянно ”, прибавя доктор Виктор Йорданов, експерт “Образна диагностика ” с профил образна мамология.

Ранното определяне е директно обвързвано и с сполучливото лекуване на рак на гърдата. “В ранните стадии той може да се излекува изцяло, а в напредналите – да се влезе в ремисия. При актуалните лечения, изключително биологичните, към този момент следим ремисии с години, и то в четвърти етап. Вече имаме опцията и при тройно отрицателния рак - една извънредно комплицирана и тежка за лекуване форма на рака на млечната жлеза да реализираме отличен резултат. Първо се съчетава химио- и имунотерапия и едвам след тази терапия се прави оперативното лекуване, след което профилактично се организира още единствено няколко месеца имунотерапия. Това е една нова 

опция, безусловно от месеци, която ще промени живота на доста дами. ”, разяснява проф. Асен Дудов, завеждащ Клиниката по Медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост и ръководител на Българското онкологично сдружение.

Образните проучванията, които се употребяват за проучване на гърдите и методите на лекувания могат да бъдат разнообразни и тук идва сериозният детайл – експертизата, опита и опциите на клиниката от софтуерна позиция. Всичко това като цялост би трябвало да може да предложи най-хубавото диагностициране и лекуване на пациента.

—--------------------------

По случай Световния месец за битка с рака на гърдата - октомври,  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост дава 15% отсъпка на всички образни проучвания на гърди - общоприета и 3D мамография, ехографско проучване и нуклеарно магнитен резонанс на млечни жлези. Пациентите могат да възнамеряват своя обзор на *5544 с алтернатива Младост.

 

През целия октомври обществените канали на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост ще бъдат оповестени потребни публикации, изявленията и видеа, свързани с акцията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР